Followers

Tuesday, March 12, 2013

PAPRICAS DE PUI


PAPRICAS DE PUI

 

Ingrediente reteta

·         un piept de pui

·         2 lingurite boia dulce

·         o lingurita pasta de tomate

·         2 cepe

·         un ardei (de preferat rosu)

·         o legatura patrunjel

·         ulei, sare si piper

·         pentru galustele de faina:

·         un ou

·         2 linguri faina

·         sare si piper , si un varf de cutit de bicarbonat

 

Modul de preparare a retetei:
Reteta de papricas nu este una batuta in cuie, exista mai multe variante ale acesteia. Eu am preparat papricas de pui, dar se poate face papricas si cu carne de porc sau de vita. Galustele sunt optionale, unele retete de papricas contin
galuste, altele nu. Dar pana si galustele de papricas pot diferi, adica pot fi preparate din faina, din cartofi sau chiar din ambele.

Punem la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie si tocam marunt ceapa si ardeiul. Dupa ce uleiul s-a incins, punem ceapa, o calim un minut si apoi adaugam ardeiul. Le lasam impreuna la calit in jur de cinci-zece minute, amestecand din cand in cand (pana cand devin sticloase si incep sa se inmoaie). Intre timp, inlaturam pielea si osul pieptului de pui, dupa care taiem carnea suvite. Nu este obligatoriu sa folosim piept de pui, putem prepara papricasul de pui cu orice fel de carne de pui.

Adaugam carnea de pui peste legumele calite si le lasam sa fiarba la foc mic pana atunci cand carnea de pui se albeste. Dupa aceea adaugam cele doua linguri de boia dulce (in functie de preferinte, papricasul de pui poate fi facut cu o lingurita de boia dulce si una de boia iute). Turnam in papricas un pahar cu apa (insa apa nu trebuie sa fie rece, ci fiarta). Pentru ca am folosit un piept de pui cu os, am profitat de ocazie si am facut o supa, inlocuind cu aceasta apa fiarta (am pus osul la fiert in circa 250 ml de apa si am adaugat o lingura de vegeta).

Lasam papricasul de pui la fiert cam un sfert de ora, iar dupa ce toate ingredientele sunt fierte suficient, adaugam o lingurita cu pasta de tomate. Pregatim aluatul pentru galustele de faina: batem oul cu putina sare si piper, dupa care incorporam in acesta cele patru linguri de faina (le adaugam pe rand, nu dintr-o data). Vom obtine un aluat moale pe care il punem cu lingura in papricasul care fierbe la foc mic. Mai lasam papricasul la foc maxim zece minute, pentru a se face si galustele de faina, apoi adaugam patrunjelul tocat. In cazul in care papricasul de pui ne va iesi prea subtire, il putem ingrosa cu putin amidon sau faina.

 

No comments:

Post a Comment